(recept
si oblíbilo 26 návštěvníků)
nadýchaný a vláčný mazanec
Potřebné ingredience
1 x droždí, 400g hladké mouky, 200g polohrubé mouky, 120g cukr krupice, 3 žloutky, 100g másla, 50g tuku na pečení, 50 ml rumu, 200 ml mléka, 1 lžíce sladěnky(nemusí), citronová kůra, sůl, žloutek s mlékem na potření.
Postup přípravy
Pekárna program - TĚSTO. Z droždí, Sladěnky, mléka a trošky mouky uděláme kvásek. Rozehřejeme máslo a tuk aby při přidávání k ostatním přísadám nebyl horký. Vše přidat ke kvásku a necháme dělat pekárnu svou práci. Po vykynutí si uděláme buďto mazanec nebo tvary jaké chceme. Těsto je dost mastné ale dobře se s ním pracuje a nádherně voní už teď. Výtvory které jsme udělali potřeme žloutkem s troškou mléka a dáme do trouby. Houstičky jsem pekla na 170°C ale čas nevím nekoukala jsem na hodiny ale do trouby. Mazanec jsem pekla na 150°C a po utvoření nahnědlého povrchu jsem mazanec přikryla pečícím papírem aby se mohl dopéct ještě uvnitř a neměl spálenou kůrku. Špejlí jsem zkoušela zda je uvnitř pečený. Po upečení potřít tukem nebo máslem. Pečivo pak zůstane krásně vláčné a nestvrdne. Mazanec byl krásně nadýchaný a vláčný i druhý den.
.
.
.
.
.
.
.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
KABELKAK
(upraveno)
2. 5. 2011, 9:49
Vypadá nádherně. Můžu se zeptat. K čemu slouží ta sladěnka. Děkuji za odpověď.